Εκδηλώσεις στη Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής - Οκτώβριος 2018

Τον Οκτώβριο συντονιζόμαστε με τη Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής και το κτήριο του Παλαιού Χημείου του ΕΚΠΑ. Πολλές και ξεχωριστές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα εδώ!

 

  • Θησαυροί των Βιβλιοθηκών του Πανεπιστημίου Αθηνών - Έκθεση σπάνιου υλικού

8 Οκτωβρίου 2018 - 19 Οκτωβρίου 2018, Δευτέρα - Παρασκευή, 12.00 - 15.00

Οι Βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου Αθηνών διαθέτουν στις συλλογές τους πλούσιο και σπάνιο υλικό που καλύπτει το σύνολο των γνωστικών αντικειμένων των Σχολών του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο της παρούσας δράσης θα εκτεθεί πολύτιμο υλικό σε ειδικές προθήκες Βιβλιοθηκών των Σχολών, με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας τους για την εξέλιξη των Επιστημών.

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://athens2018.gr/drasis_kai_ekdilosis/thisauroi-ton-vivliothikon-tou-ekpa/

 

  • Ξενάγηση πρωτοετών φοιτητών Νομικής Σχολής

15 Οκτωβρίου 2018, 9:30 π.μ.

Η Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής υποδέχεται τους φοιτητές της, τους γνωρίζει και τους ξεναγεί στις εγκαταστάσεις της! 
Το εφορευτικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής υποδέχεται τους πρωτοετείς φοιτητές της Σχολής, με μία ξενάγηση στους χώρους και τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης.

Γνωριμία με την ιστορική μνήμη και το παρόν της νομικής επιστήμης και παρακαταθήκη για το μέλλον.

 

  • Ο δικηγόρος που δεν έγινα!

20 Οκτωβρίου 2018, 17:00-20:00

Η Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, διοργανώνει την εκδήλωση "Ο δικηγόρος που δεν έγινα!".

Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών που σπούδασαν νομικά συζητούν με το κοινό (και δη τους φοιτητές της Σχολής) την επίδραση αυτών των σπουδών στο καλλιτεχνικό τους έργο. Συγγραφείς, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, ζωγράφοι, μουσικοί, αναλύουν τι σημαίνει αρραβώνας και όχι γάμος με τη νομική επιστήμη.

 

Μαζί μας: Ο  ποιητής,  πεζογράφος, μεταφραστής  Τίτος Πατρίκιος, ο πεζογράφος  Χρήστος Χωμενίδης, ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος, ο δημοσιογράφος Στέλιος Ελληνιάδης, ο συνθέτης Κώστας Λειβαδάς  η  ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου, ……και άλλες εκπλήξεις. Συντονίζει η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής και συγγραφέας κ. Λένα Διβάνη. 

Σχεδιασμός / επιμέλεια εκδήλωσης: Λ. Διβανη, Δ. Μπουλουγούρη, Β. Στρακαντούνα.

Συμμετοχή ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://athens2018.gr/drasis_kai_ekdilosis/%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B8%CE%B7/

 

  • Παιδιά, τι λέτε για τους νόμους;

21 Οκτωβρίου 2018, 11:00-14:00

Παρουσίαση παιδικών βιβλίων που μιλούν για το δίκαιο και τους νόμους, συγγραφέων που σπούδασαν νομικά. Το κοινό, παιδιά, γονείς και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συγγραφείς, να ανακαλύψουν τον χαμένο θησαυρό που βρίσκεται κρυμμένος στα ράφια της Βιβλιοθήκης μέσα από μία πρωτότυπη ξενάγηση που έχει οργανώσει το προσωπικό της, και να συμμετέχουν μεταξύ των άλλων εκπλήξεων στην ανάγνωση ενός βιβλίου. Τον κρυμμένο θησαυρό θα φωτίσει με τους πίνακες της η ζωγράφος Κάτια Βαρβάκη.

Μαζί μας οι συγγραφείς: Βικτώρια Μπαντή, Δήμητρα Παπαδοπούλου-Κλαμαρή, Λίλη Σκουλαρίκη, Tζινα Παπαντωνοπούλου, Πάνος Χριστοδούλου. 

Συντονίζει και αφηγείται η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής κ.Βασιλική Στρακαντούνα,

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Νομική Βιβλιοθήκη.

Περισσότερες πληροφορίες στο : https://athens2018.gr/drasis_kai_ekdilosis/%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B8%CE%B7-2/