Βάσεις νομικών δεδομένων

ΒΑΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας και σύμφωνα με την ανακοίνωση - τροποποίηση του κανονισμού της Βιβλιοθήκης, δίδεται δυνατότητα στα μέλη της Νομικής Σχολής για χρήση των βάσεων νομικών δεδομένων, σε Η/Υ της Βιβλιοθήκης που διατίθενται για αυτόν τον σκοπό εντός των αναγνωστηρίων του 2ου ορόφου. Απαιτείται προσυνεννόηση με τη Βιβλιοθήκη και αποστολή email στο law@lib.uoa.gr.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

  • ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ: Η εν λόγω υπηρεσία είναι χορηγία της Επιτροπής τηλεματικής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες της είναι εφικτή από τις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης.

  • Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline: Παρέχει πρόσβαση στο πλήρες περιεχόμενο 15 επιστημονικών περιοδικών, η οποία σε συνδυασμό με τη λειτουργία διασύνδεσης, νομοθεσίας και νομολογίας προσφέρει δυνατότητα πλοήγησης ανά θέμα, δικαστήριο, νομοθέτημα ή περιοδικό. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες της είναι εφικτή με χρήση κωδικών.
  • Sakkoulas-online: Περιέχει πληροφόρηση για τα γνωστικά αντικείμενα του Ιδιωτικού Δικαίου και του Δημοσίου Δικαίου. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες της είναι εφικτή από το δίκτυο του ΕΚΠΑ με χρήση κωδικών.
  • NOMOS: Παρέχει πλήρες κείμενο ελληνικής νομοθεσίας και νομολογίας, νομική αρθρογραφία, νομολογία ΔΕΚ, γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ, Εγκύκλιοι του Υπουργείου Οικονομικών κλπ. Η υπηρεσία είναι εφικτή από το δίκτυο του ΕΚΠΑ με χρήση κωδικών.

ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΕΣ

  • Beckonline: Περιέχει νομοθετικές, νομολογιακές και ερευνητικές πληροφορίες από τον γερμανικό επιστημονικό χώρο και αποτελεί μια ιδιαίτερα πολύτιμη πηγή νομικών πληροφοριών για τη γερμανική κυρίως -αλλά όχι μόνο- έννομη τάξη. H πρόσβαση είναι εφικτή μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου Αθηνών (VPN, Proxy server, κλπ.).
  • Dalloz: Πρόκειται για μία από τις πιο ολοκληρωμένες γαλλικές βάσεις δεδομένων στο διαδίκτυο, επιτρέποντας την αναζήτηση και την περιήγηση στη γαλλική νομοθεσία και νομολογία συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων άρθρων και δημοσιεύσεων.Εξειδικεύεται στο γαλλικό διοικητικό δίκαιο, το αστικό δίκαιο, το εργατικό δίκαιο, το ποινικό δίκαιο και το εμπορικό δίκαιο. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες της είναι εφικτή μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου Αθηνών (VPN, Proxy server, κλπ.).
  • Heinonline: Η βάση νομικών δεδομένων Heinonline περιέχει το πλήρες κείμενο όλων σχεδόν των αγγλόφωνων νομικών περιοδικών, ιδίως σε θέματα διεθνούς δικαίου και όχι μόνο. Περιλαμβάνει  επίσης σημαντικές συλλογές εγγράφων από την πρακτική των κρατών, ιδίως σε δύσκολα προσβάσιμες αποφάσεις και διοικητικές πράξεις. Βοήθεια για χρήση της βάσης μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: http://help.heinonline.org/. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες της είναι εφικτή μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου Αθηνών (VPN, Proxy server, κλπ.).

  •  JSTOR : Παρέχεται πρόσβαση στις συλλογές Arts & Sciences I, II, III, IV και V στις οποίες περιλαμβάνονται πάνω από 500 περιοδικά, καλύπτοντας διάφορες θεματικές κατηγορίες όπως οικονομικά, ιστορία, τέχνες, πολιτικές επιστήμες, γλώσσα και λογοτεχνία, εκπαίδευση,  μουσική, νομική κ.ά. H βάση προσφέρει τη δυνατότητα ανάκτησης σαρωμένων σελίδων και τευχών περιοδικών σχεδόν από το 1ο τεύχος τους, καλύπτοντας μεγάλη ποικιλία θεμάτων και γνωστικών αντικειμένων. Σύμφωνα με την πολιτική της JSTOR, δεν εξασφαλίζεται πρόσβαση στα τρέχοντα τεύχη αλλά από κάποιο χρονικό διάστημα στο παρελθόν, το οποίο εκτείνεται από μερικούς μήνες έως λίγα έτη, (γνωστό και ως moving wall) και το οποίο μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε τίτλο περιοδικού. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες της είναι εφικτή μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου Αθηνών (VPN,Proxy server κλπ).

  • Οxford Scholasrhip Law: Η συλλογή περιέχει πάνω από 1000 ηλεκτρονικά νομικά βιβλία πλήρους κειμένου που καλύπτουν κυρίως τους γενικούς τομείς του εταιρικού και εμπορικού δικαίου, του δικαίου του ανταγωνισμού, του συνταγματικού και διοικητικού δικαίου, του ποινικού δικαίου και της εγκληματολογίας, του εργατικού δικαίου, του δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του δημοσίου διεθνούς δικαίου. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες της είναι εφικτή μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου Αθηνών (VPN, Proxy server κλπ).


ΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ (για μικρό χρονικό διάστημα)

  • Gale Reference Complete (GRC): Το Πανεπιστήμιο Αθηνών απέκτησε δοκιμαστική πρόσβαση στη συλλογή GRC, η οποία περιλαμβάνει 15 επιμέρους βάσεις με υλικό από ebooks, επιστημονικά άρθρα, νέα, περιοδικά, λογοτεχνία αλλά και πολυθεματικό περιεχόμενο. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΣΥΝΔΕΣΗ με τις λοιπές βιβλιογραφικές βάσεις του ΕΚΠΑ.

Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με το δίκτυο του ΕΚΠΑ.